lördag 20 augusti 2011

Superlätta Brödkakor (thekakor) vs surdegsbröd

Idag bakar jag gamla hederliga thekakor. Surdegsbröd i all ära, det bakade jag igår men då har man ett gott och färskt bröd i några timmar medans detta bröd är lika gott när du tar upp det och tinar på några minuter eller i ugn några minuter då blir det som nybakt...
Receptet kommer här:
4 dl havregryn
150 gr smör
1 lit mjölk
1 dl socker
2 tsk salt
1,5 l vetemjöl
100 g jäst
Smält smöret, koka upp smör, mjölk och häll det över havregrynen.
Låt svalna till 37 gr ca.
Smula jästen
Blanda i övriga ingridienser och arbeta ihop degen.
Kavla ut till thekakor.
Låt jäsa på plåten i ca 30 min.
Ugnstid ca 9 min i 225 gr.




Prova gärna detta och lycka till! Ps ett måste till brödbaket. En degskrapa för ca en tia! Det mest värdefulla arbetsredskapet vid brödbakning.( efter en kitchenaid möjligen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar